Träningsfilosofin i FMTK

Blogg
Inom Försvarsmakten har vi en filosofi om att träning ska vara enkel men utmanande och ge en allsidig balans mellan styrka, kondition och rörlighet.

Grundtanken med övningarna och passen i FMTK är att de ska underlätta för dig att få en balanserad träning med styrka, kondition och rörlighet. Träningen ska vara enkel men utmanande, funktionell och tillgänglig. Appen är ett fullständigt träningsverktyg och kan användas oavsett var du befinner dig – var som helst och när som helst. Dessutom behöver du inga redskap.

 Appen innehåller övningar, pass (som består av flera övningar) och träningsprogram (som består av flera pass). Att träna inför grundläggande militär utbildning, så att man förbereder sig på bästa sätt, är ett exempel på ett program. Träningen är kategoriserad i styrka, kondition och rörlighet. Vissa pass utförs inomhus och andra kräver att du är utomhus. Som användare får du statistik över din träning. Du har även möjlighet att följa dina vänners träning och dela med dig av din egen träningshistorik.

Varje dag släpper vi ett nytt pass för alla användare. Till varje övning finns en instruktion och en instruktionsfilm. Totalt finns fler än 450 övningar. 

Ladda ner och börja
träna. Här. Nu.

När du laddar ner appen får du tillgång till Försvarsmaktens samlade kunskap om träning. Träningen fokuserar på kondition, styrka och rörlighet - och passar dig som redan tränar men också dig som vill komma igång med träningen.

FMTK stöds ej längre för Windows Phone