Träning som leder hela vägen till världseliten

Blogg
Inom Försvarsmakten finns en satsning som heter FM Elit. Den ger anställda med exceptionella idrottstalanger utrymme att utöva och utveckla sina förmågor. Satsningen lever verkligen upp till namnet, deltagarna tillhör den yttersta eliten – i Sverige och internationellt. Ett exempel är SAFAT.

Träning inom Försvarsmakten är inte bara ett sätt för de anställda att hålla sin kropp i trim. Det finns även en satsning internt, FM Elit, där anställda med exceptionella idrottstalanger får ägna halva sin arbetstid åt sin idrott. Och det är en satsning som lever upp till namnet. Flera av deltagarna tävlar på högsta internationella nivå.

Ett exempel är SAFAT (Swedish Armed Forces Adventure Team) som är Försvarsmaktens eget elit-team i multisport, en idrott som kallas världens hårdaste sport. Multisport, eller Adventure racing, är en uthållighetsidrott med tonvikt på mountainbike, löpning, paddling och orientering, med inslag av äventyrsmoment i olika miljöer. Sporten kännetecknas av utmaningar och samarbete och är en av de starkaste växande konditionsidrotterna i världen. SAFAT:s medlemmar 2016 är John Karlsson (Team kapten), Malin Hjalmarsson, Johan Hasselmark och Emil Dahlqvist.

 I en dokumentärserie i fem delar tar sig SAFAT an den stora utmaningen att kämpa om en pallplats i en av världens mest krävande tävlingar, VM i Brasilien. Se alla avsnitt här.

Ladda ner och börja
träna. Här. Nu.

När du laddar ner appen får du tillgång till Försvarsmaktens samlade kunskap om träning. Träningen fokuserar på kondition, styrka och rörlighet - och passar dig som redan tränar men också dig som vill komma igång med träningen.

FMTK stöds ej längre för Windows Phone